Σάββατο 28 Απριλίου 2018


Η... αρχισυνταξία του Μαξίμου

Η... αρχισυνταξία του Μαξίμου
Κοινή χρήση5
εκτύπωση  

Eπίθεση στα μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσε για άλλη μία φορά το Μέγαρο Μαξίμου καθώς με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου κατακρίνεται η στάση τους έναντι των δηλώσεων Γιούνκερ. Σύμφωνα με την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου, η επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα και οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν «θάφτηκαν» ηθελημένα (!) από τα μέσα ενημέρωσης. Το Μέγαρο Μαξίμου αγνοεί ηθελημένα ότι τα ενημερωτικά σάιτ είχαν απευθείας σύνδεση της ομιλίας του κ. Γιούνκερ στη Βουλή. Με την ανακοίνωση αυτή, το γραφείο του Πρωθυπουργού θέλει προφανώς να ασχοληθεί και με την αρχισυνταξία των τηλεοπτικών δελτίων κατακεραυνώνοντας όσους διευθυντές ειδήσεων τόλμησαν «να θάψουν την είδηση». Και η πρωθυπουργική ανακοίνωση καταλήγει:«Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά τόσο στους διευθυντές και στους απελπισμένους ιδιοκτήτες τους όσο όμως και στη δύσμοιρη ενημέρωση...».

Kalo... kouragio
Κανένας δεν χάθηκε από τα μνημόνια. Ο Ολι Ρεν (τον θυμάστε;)ο πρώην ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτάθηκε από το συμβούλιο του φινλανδικού Κοινοβουλίου να γίνει ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας από τον Ιούλιο. Του εύχομαι... kalo kouragio!

Αν μιλήσει ο πάγκος των λαϊκών
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, αλλά αυτή η πρόσκληση που απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) έχει ενδιαφέρον (για να μην πω... χαβαλέ). Εκτός εάν εκεί στη ΝΔ ξεχείλισε η πολιτική στρατηγική τους από χιούμορ και καλούν τώρα τον Πρωθυπουργό να κάνει μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ περιοδεία στις... λαϊκές αγορές:«Μακάρι να τολμούσε ο κ. Τσίπρας να έρθει να περπατήσουμε μαζί σε μια λαϊκή αγορά»γράφει στο Τwitter του ο κ. Μητσοτάκης μετά την ομιλία του στις λαϊκές αγορές. Φανταστείτε τώρα την εικόνα: Τσίπρας - Μητσοτάκης στους πάγκους των λαϊκών αγορών να συζητούν (όχι βεβαίως με τους παραγωγούς) με τους πολίτες που πάνε να ψωνίσουν. Τι θα έχουν να ακούσουν!

Γιατί χαίρονται στο Κίνημα Αλλαγής;
Να δούμε τώρα ορισμένα ενδιαφέροντα (κατά τη γνώμη μου) θέματα που αφορούν το Κίνημα Αλλαγής, το τρίτο κόμμα πλέον στη Βουλή όπως το εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις: Περίσσεψαν, όπως έμαθα, τα χαμόγελα στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος. Τον τόνο έδωσε η Φώφη Γεννηματά που μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης αρκετά ευδιάθετη. Γενικά στα πηγαδάκια πριν από τη συνεδρίαση κυριαρχούσαν οι φιλοφρονήσεις και τα πειράγματα ακόμα και ανάμεσα σε στελέχη που στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο «υπαρχηγός» του Νίκου ΑνδρουλάκηΑνδρέας Σπυρόπουλος,που είχαν μια συζήτηση σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.
nnn
Ευδιάθετος, φορώντας ένα τζιν παντελόνι, γαλάζιο πουκάμισο και κρατώντας το σακάκι του στο χέρι μπήκε στην αίθουσα και ο Γιώργος Παπανδρέου. Χαιρέτησε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια είχε μια κατ' ιδίαν δεκάλεπτη συζήτηση με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Οχι, εκεί χαμόγελα δεν υπήρχαν. Η συζήτηση ήταν σοβαρή. Μάλλον θα αφορούσε το στοίχημα της οργάνωσης του νέου κόμματος, που είναι και η μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό, πρώτο γραμματέα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πόσοι χωρούν στη ΔΗΜΑΡ;
Αυτό που, πάντως, σχολιάστηκε στα πηγαδάκια των στελεχών ήταν το πόσο καλά οργάνωσε τη φιλοξενία της συνεδρίασης, που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σε σχέση με τις συνεδριάσεις στο ΠαΣοΚ που ψάχνεις να βρεις νερό, οι φιλοξενούμενοι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε καφέ, χυμούς, αναψυκτικά και τεσσάρων ειδών κουλουράκια, όλα, όπως μου μετέφεραν, πεντανόστιμα.
nnn
Μια και μιλάμε για τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις όροφοι του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται δεν χρησιμοποιούνται. Χμμμ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αυτοί οι άδειοι όροφοι είναι η... οικονομική πρόταση που σκοπεύει να κάνει ο κ. Θεοχαρόπουλος προκειμένου να αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής τα δικά του γραφεία.

Το χάσμα μεταξύ Αννας και Σταύρου
Την αντίδραση της Αννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η πρώην υπουργός, αφού τόνισε ότι ο κ. Κριμιζής «με την επιστολή της παραίτησής του έδωσε ένα χαστούκι στο σύστημα των κολλητών και της αναξιοκρατίας», έβαλε κατά του επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνοντας: «Και επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης τουίταρε: "Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν - και ανήκαν ΠΑΝΤΑ - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών...", θέλω απλώς να θυμίσω ότι δεν είναι όλοι οι υπουργοί ίδιοι ΠΑΝΤΑ... και ότι οι "νέοι" και οι "άφθαρτοι" αποκαλύφθηκαν πολύ γρήγορα! Και ότι, τελικά, όλοι κρινόμαστε από  τις πράξεις μας... ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε». Φαίνεται ότι το χάσμα που προκάλεσε στις σχέσεις τους η απόφαση του Σταύρου να συμπλεύσει με τη Φώφη  δεν έχει γεφυρωθεί. 

Ο κατά τον Βενιζέλο καλύτερος... γιατρός
Και κλείνω (σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής) με μια επική απάντηση που έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος σ' έναν περίεργο δημοσιογράφο. Ο εν λόγω δημοσιογράφος τον πλησίασε στο περιστύλιο της Βουλής για να τον πληροφορήσει ότι υπάρχει ένας γιατρός (και δεν είναι οΧρ. Δερβένης) που αντί να διακοσμήσει το γραφείο του με πτυχία το διακοσμεί με μια τεράστια φωτογραφία του Ευ. Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαμογέλασε και είπε: «Ε, σίγουρα αυτός θα είναι καλός γιατρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου