Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ρουβίκωνας: Εισβολή στα γραφεία της Oxfam - Παρέμβαση στο δημαρχείο Τήνου



Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους - 8 συλλήψεις στο λιμάνι της Τήνου
Ρουβίκωνας: Εισβολή στα γραφεία της Oxfam - Παρέμβαση στο δημαρχείο Τήνου


Ζημιές στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) Oxfam που βρίσκονται στην οδό Πατησίων 81 στον 2ο όροφο προκάλεσαν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 10 μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα: «Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ.Κ.Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια. Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam».

Στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν από το σημείο.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα και στο δημαρχείο Τήνου


Στην Τήνο και πιο συγκεκριμένα στο δημαρχείο του νησιού έκαναν παρέμβαση τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δυο εργατών στον τομέα καθαριότητας μετά την πτώση απορριμματοφόρου σε γκρεμό.

Σε ανακοίνωση τους κατηγορούν τον δήμαρχο Τήνου και καταλήγουν λέγοντας «για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο. Βέβαια, αν ο Σιώτος ( ο οποίος είναι και υποψήφιος διδάκτωρ εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ) έχει την ελάχιστη ευφυία, τότε θα το θέλει πολύ περισσότερο από εμάς.»

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνσ την ώρα που πήγαιναν προς το λιμάνι για να πάρουν το πλοίο της επιστροφής.

Εύσημα Κ. Μητσοτάκη


Τα εύσημα στο δήμαρχο της Τήνου και στους αστυνομικούς του νησιού, για τη στάση τους απέναντι σε μέλη του Ρουβίκωνα, έδωσε με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι «ακτιβιστές» του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου