Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Οι αρχηγοί λογοδοτούν μόνο στο λαό δηλαδή σ αυτούς που τους ψήφισαν και τους έδωσαν το δικαίωμα να διοικούν χωρίς περιορισμούς Και μόνο αυτοί μπορούν να τους κρίνουν

        Έναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται 

και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα 

δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται.

Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος                 

                       Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη Γεννηματα
Όταν  πήγα  να ψηφίσω την Φώφη Γεννηματά ως αρχηγό του κόμματος δεν βρήκα πουθενά τίποτα το δεσμευτικό 

Ότι για να πάρει μια απόφαση πρέπει να συμφωνήσουν οι διατελέσαντες αρχηγοί Τα βαριά ονόματα και γενικά για να πάει για πι πι της έπρεπε να πάρει άδεια από αυτούς που είχαν αφήσει να σώζεται.το κόμμα με ένα ποσοστό πολύ μικρό. Που όμως από την μια το διατήρησε και το μεγάλωσε από την άλλη.
Και ερχόμαστε να εξετάσουμε την περίπτωση του Βαγγέλη Βενιζέλου που όταν διεκδικούσε την αρχηγία του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου  Και τότε έδωσε μια συνέντευξη για τα μέσα τα ραδιοφωνικά τηλεοπτικά και τα έντυπα των επαρχιακών  Και πήγα ως εκπρόσωπος του καναλιού ΣΟΥΠΕΡ Και δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο άσκημα μιλούσε για τον Γιώργο Παπανδρέου που αναγκάστηκα να του κάνω μια από τις  δυο ερωτήσεις που είχα το δικαίωμα να κάνω. Και θυμάμαι ότι εκνευρίστηκε. Και η στάση εναντίον του Παπανδρέου που τον υποχρέωσε να παραιτηθεί μετά  την υπογραφή του μνημονίου Σχεδόν κανένας δεν στάθηκε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου. Αφού τον εγκατέλειψαν οι βουλευτές του μέρος των οποίων πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν υπουργοί. 
Προσωπικά πιστεύω ότι σωστά ενήργησε η Φώφη Γεννηματά και λογοδοτεί μόνο στο λαό  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου