Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Απαντώ σε κάποιον παλαιό σύντροφο που έχει κάνει μεταγραφή.


Χάρης Μαρίνης : η απόλυτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης



                               Φωτογραφία του Haris Marinis.


Χθες συζητήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η πρόταση Δυσπιστίας της Κυβέρνησης την οποία είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. 

Πρόταση δυσπιστίας της Κυβέρνησης Σύριζα Ανεξάρτητων Ελλήνων η οποία καταψηφίστηκε με 153 ψήφους κατά και 127 υπέρ .
Δηλαδή η απόλυτη ήτα της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία υπερψήφισαν . 
Η πρόταση δυσπιστίας δεν είχε καμία σχέση με το ονοματολογικό της συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων . Η πρόταση αυτή είχε σκοπό την πτώση Της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της χώρας έτσι ώστε να μην δοθεί το τέλος και η έξοδος από την μνημονική εποχή 2010 – 2018 με την βοήθεια του Ελληνικού Λαού και την σοβαρή προσπάθεια της παρούσης Κυβέρνησης .
Μνημόνια στα οποία μας οδήγησαν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΣΟΚ .
Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ακλουθήσαμε την οδό της προδόσίας την οποία έχει χαράξει ο Αντώνης Σαμαράς επί Κυβερνήσεως Κων. Μητσοτάκη .
Δεν ακλουθήσαμε την οδό της υποταγής άνευ όρων αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία όπως η Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη το 20080--2009 στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή .
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καταψηφίσαμε την πρόταση δυσπιστίας της Κυβέρνησης όπως θα καταψηφίσουμε κάθε συμφωνία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας Σκοπίων εάν έρθει και όταν έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων



ΑΝΕΛ: Διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος - Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης
Σχόλιο του Π. Καμμένου στο twitter - Ράνια Σβίγκου: «Μάλλον άργησε κιόλας»



         


ΑΝΕΛ: Διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος - Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης





Υπερψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξάγεται στην Ολομέλεια. 

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, το βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης. Ο Π. Καμμένος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.


Η διαρροή αυτή τραυμάτισε την συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας η οποία, κατά τα λοιπά, συγκέντρωσε 153 ψήφους, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής. 

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης τάχθηκαν 127 βουλευτές, επί συνόλου 280 ψηφισάντων.


Ο Δημήτρης Καμμένος, που διεγράφη απόψε από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έχει το αξίωμα του Η' αντιπροέδρου της Βουλής.

Μετά τη διαγραφή του, είναι ενδεχόμενο είτε να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου είτε, εφόσον αυτό δεν συμβεί, να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η Boυλή μπoρεί, ύστερα από γραπτή πρόταση πενήντα τoυλάχιστoν βoυλευτών, να εκφράσει μoμφή κατά τoυ πρoέδρoυ της ή άλλoυ μέλoυς τoυ πρoεδρείoυ».

Σχόλιο του Π. Καμμένου

«Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή... κουτσός ο παίχτης...», αναφέρει ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κ. Καμμένος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ενημερώνει ότι ο βουλευτής Δ. Καμμένος δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ράνια Σβίγγου



«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη στάση του Δ. Καμμένου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. «Μάλλον άργησε κιόλας», προσθέτει στην ανάρτησή της στο Twitter.

Και καταλήγει: «Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό».

Έγραψα το παρακάτω σχόλιο και το οποίο και αναδημοσιεύω

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την συνεδρίασή της και τώρα που βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας εκπέμπει ένα μήνυμα: Καταρχήν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει επί δύο ημέρες να τον θέσουμε ενώπιος ενωπίω. Επιτέλους να αποφασίσει ποια είναι η θέση της ΝΔ. Επιτέλους να αποφασίσει να διαλέξει μεταξύ ποιών θέσεων και γραμμών θα κινηθεί και ο ίδιος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε σταθεροί: Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους σε αυτή τη γραμμή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο τόνισε «είναι ενιαία και ομόφωνη η απόφαση», ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει βουλευτής που θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, απάντησε «δεν θα επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Το δημοτικό το τελείωσα -- Το γυμνάσιο ( στην εποχή μου δεν υπήρχε λύκειο ) και αυτό το τέλειωσα. Και προχώρησα και στην ανώτατη παιδεία.
 Και μετά τις δηλώσεις του νέου εκπροσώπου των ΑΝΕΛ  έχω προβληματιστεί γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ούτε μια λέξη Ζητώ κάποιον αρμόδιο να μου εξηγήσει αυτά που εγώ δεν καταλαβαίνω 

Γεννήθηκα σ ένα μικρό χωριό της Μυτιλήνης Και εκεί ήταν ένας καλός συγχωριανός μου που ήθελε να παρουσιάζεται μάγκας στα καφενεία  αλλά όταν πήγαινε στο σπίτι του έπεφτε η παντόφλα από τη γυναίκα του  που άφηνε όμως και σημάδια και τον βαφτίσαμε μαχαλόμαγκα 
Που έκανε τον μάγκα στο μαχαλά ( γειτονιά ) του που τον ήξεραν 
Υπάρχει και ένα τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη  ( στίχοι-- μουσικοί )
Τον ξέρετε, μωρέ παιδιά, της γειτονιάς το βλάμη, τον λένε μαχαλόμαγκα, μυαλό δεν έχει δράμι.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των ΑΝΕΛ και μ η μπορώντας να καταλάβω λέξη στην απελπησία μου θυμήθηκα τον μαχαλόμαγκα  του χωριού  μου βλέποντας την φωτογραφία του Αρχηγού των ΑΝΕΛ 

Τώρα  σύντροφε Χάρη αν ο Δημήτρης Καμμένος είναι κουτσός παίκτης ο αντιπρόεδρος σας Σγουρίδης τι είναι; 
Και οι μεταγραφές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο του Π Α Σ Ο Κ δεν ήταν και οι καλύτερες Και μερικούς του κάνατε και υπουργούς και με τον πρώτο ανασχηματισμό τους δείξατε την πόρτα της εξόδου. Όταν έρχονται στη δική σας παράταξη  όλα φυσιολογικά. Και όταν φεύγουν από την στάνη κουτσαίνονται και ... ακριβοπληρώνονται 
Σύντροφε θα ήθελα την άποψη σου  αφού έχεις και προσωπική πείρα στην αλλαγή παρατάξεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου