Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Βυθίστηκε λέμβος με πρόσφυγες στο Αγαθονήσι - 16 οι νεκροί


Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 παιδιά και 11 ενήλικες
Βυθίστηκε λέμβος με πρόσφυγες στο Αγαθονήσι - 16 οι νεκροί

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων μετά από βύθιση λέμβου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου από πλοία του Λιμενικού Σώματος.

Στους 16 οι νεκροί στην τραγωδία στο Αγαθονήσι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 παιδιά και 11 ενήλικες.

Το ναυάγιο πιθανόν συνέβη κατα τις 07.00 στην περιοχή του Αγαθονησίου όπου εκείνη την ώρα έπνεαν νότιοι άνεμοι ενστάσεως 6 μποφόρ.

Ένας βοσκός βρήκε τις δύο γυναίκες, από τους διασωθέντες, να περιφέρονται φορώντας τα σωσίβιά τους και τις οδήγησε στον λιμενικό που υπηρετεί στο νησί.

Περί τις 8.30 ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και ξεκίνησε η έρευνα. Αναζητούνται ακόμη τρεις ναυαγοί νέων τα αίτια που οδήγησαν στην ανατροπή της βάρκας δεις είναι ακόμη γνωστά .

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι επέβαιναν σε βάρκα με περίπου 21 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος, Ελικόπτερα Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, ναυαγοσωστικό, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφος της frontex και έχουν δεσμευτεί όλα τα παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή συμμετέχουν και αλιευτικά πλοία ενώ θα σταλεί κλιμάκιο βατραχανθρώπων του λιμενικού για να ερευνήσει τον βυθό μήπως εντοπιστεί το ξύλινο σκάφος και βρεθούν τυχόν εγκλωβισμένοι σε αυτό. Οι άνεμοι, στο σημείο είναι πέντε μποφόρ.

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε για το ναυάγιο λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου