Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Νικηφόρος : Να υπηρετείς πάντα την αλήθεια μ ότι κόστο έχει αυτό !!!

Νικηφόρος.jpgΜπορείς να ξεγελάσεις όλους τους ανθρώπους για ένα διάστημα και μερικούς ανθρώπους για πάντα αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα. 

                                                                  ABRAHAM  LINCOLN 

Διαβάζω 

Όταν το καράβι βουλιάζει...απλά πηδάς στην θάλασσα..!





"Οταν το καράβι βουλιάζει πετάει την σαβούρα", είπε οργισμένος ο δήμαρχος στον Νίκο Σταυρέλή.
Μία φράση που μοιάζει με την γνωστή παροιμία  αλλά δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτή, μα ούτε με την πραγματικότητα.
Πρώτον γιατί όταν το πλοίο βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν και κανείς δεν κάθεται να πετάξει την σαβούρα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Δεύτερον, οταν ο καπετάνιος ενός καραβιού εν προκειμένω ο δήμαρχος στο καράβι της παράταξης δηλώνει ότι το ναυάγιο είναι σε εξέλιξη, τότε όλοι τρέχουν να πηδήξουν στην θάλασσα να σωθούν.
Κανείς δεν είναι τόσο άφρονας, να μείνει και να πάει στον πάτο. Ο καπετάνιος μένει γιατί έτσι ορίζει το ναυτικό δίκαιο. Οι ναύτες όμως δεν έχουν κανένα λόγο να κάτσουν για να σώσουν ένα καράβι, όταν ο καπετάνιος το πέταξε στα βράχια.
Προφανώς ο δήμαρχος θα μετάνοιωσε για την έμπνευση του,γιατί χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση έδειξε ηττοπάθεια στον κόσμο που τον ακολουθεί, όταν μάλιστα έχει και τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις.
Και φυσικά είτε κανείς συμφωνεί με την κίνηση Σταυρέλη, είτε διαφωνεί μόνο "σαβούρα" δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει.
Τα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου είναι ήδη πολύ ταραγμένα και θα ακουσθούν άπειρες γλωσσικές ομορφιές, που δεν βοηθούν τον δήμο και την κοινωνία.
Με κάποιο τρόπο, πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και ο καθένας να κυνηγήσει με τον δικό του τρόπο, το προσωπικό του όραμα.
Ετσι όλα θα γίνουν αρένα και ο σώζων εαυτό...σωθήτο...!

Street Life
Μάρτιος 2018ι

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Πολλές φορές διάβασα αυτό το κείμενο και το μόνο που έχω καταλάβει είναι ένας φιλικός προς τον κ. Πνευματικό κονδυλοφόρος κάνει νερά Και αυτό το έχω διαπιστώσει για δεύτερη φορά.
Ναι όταν ένα πλοίο βουλιάζει πετάμε την σαβούρα για να του δώσουμε την ευκαιρία να αναπνεύσει το καράβι. Μερικές φορές ακόμα και εμπόρευμα αν χρειαστεί 
Εμείς επειδή σε κανένα παχνί ποτέ δεν βρεθήκαμε γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση και να γράψουμε αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό.Γιατί μας είναι αδιανόητο ορισμένοι κονδυλοφόροι να πηγαίνουν στο ληστή φαγητό και στο χωροφύλακα χαμπέρι.
Βέβαια δεν θεωρώ τον κ. Σταυρέλλη σαβούρα αλλά είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω και να χαρακτηρίσω κάποιον συνεργάτη του  
Και ο Νικηφόρος είναι λεύτερος να το κάνει αυτό γιατί ποτέ σε κανένα άρμα δεν ήταν Και το Δήμαρχο Κορινθίων ενώ είναι δήμαρχος από το 2006 δηλαδή σχεδόν 12 χρόνια στο γραφείο του πήγα για πρώτη φορά στις 27 Νοεμβρίου 2017 που έδωσε συνέντευξη γιατί στο γήπεδο τον έβριζαν Και ούτε ο διαιτητής Νεοφυτιάδης και ο παρατηρητής τάξεως Δημόπουλος δεν έγραψαν τίποτα Αν και έπρεπε να τιμωρηθούν ο δε παρατηρητής να διαγραφεί από τους καταλόγους παρατηρητών  ευρισκόμενοι ποδοσφαιρικά στη χώρα της Μπανανίας  στο νομό Κορινθίας απολαμβάνουν ασυλίας .
Ο Νικηφόρος δεν συμμετείχε ποτέ στον πρωινό καφέ στο Δήμο Κορινθίων αφού μια φορά μόνο πέρασε την πόρτα του Δημαρχείου  
Επιτέλους μπορούμε να φωνάξουμε Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Και έρχεται μια φωνή πολύ δυνατή και μας λέει ότι δεν υπάρχει καν γιαλός Δηλαδή σωστής ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου