Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Διαψεύδει η αντιπολίτευση ενημέρωση από θεσμούς για μη περικοπή συντάξεων


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο πυροδοτεί τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί θεωρούν
βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά τις πρόσφατες επαφές που είχαν με οικονομικό επιτελείο, και «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του».
Μάλιστα, στο τηλεγράφημα τονίζεται για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης.
Διαψεύδουν ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
Η Νέα Δημοκρατία, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, διαψεύδει ότι έχει ενημερωθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών περί προοπτικής ακύρωσης του μέτρου, τονίζοντας ακόμη ότι στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με τους θεσμούς επανέλαβε τις «ξεκάθαρες θέσεις της», διευκρινίζοντας πως οι τελευταίοι «δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, και ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Φίλιππος Σαχινίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαχινίδης ανέφερε: «Εμείς τους ρωτήσαμε αν η κυβέρνηση τους είχε πει κάτι (για τις συντάξεις) και η απάντηση ήταν πως η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι των θεσμών επέμεναν πως «οι συμφωνίες είναι συμφωνίες».
Η απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ
To Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάντως, εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές.
Στο τηλεγράφημα τονίζεται ακόμη ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου