Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Να μη χαθεί και το ταλέντο Ορέστης

Πράττε μεγάλα μη υπισχνούμενος μεγάλα.








Καθόμουν στην αυλή της Λουτρακιώτικης ταβέρνας που έχει το όνομα Στρούγκα που είναι δεμένο με τα ωραιότερα έργα του παλαιού Ελληνικού
 κινηματογράφου Όπως η Γκόλφω  η Αστέρω και ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας. Και έμαθα ότι εντός και εκτός Λουτράκι τέσσερα πράγματα είναι γνωστά. Τα νερά το καζίνο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και η ταβέρνα Στρούγκα. Γι αυτό θεωρώ πλεονασμό να αναφέρω την ταβέρνα που την γνωρίζει όλη η Ελλάδα.
Στην αρχή έβλεπα ένα πιτσιρικά να ασχολείται με μια μπάλα και ομολογώ ότι μου ήταν αδιάφορη η παρουσία του και προτιμούσα να ασχολούμαι με το κοκορέτσι και το Σουβλιστό αρνί παρά με τον μικρό άσσο του ποδοσφαίρου της …αυλής Μα ένα εναέριο σταμάτημα του περιφρονημένου μικρούλι μου έκανε να ξεχάσω το γεμάτο με εκλεκτά φαγητά τραπέζι και να αφοσιωθώ σ έναν μικρό που με τον δικό του τρόπο προσπαθούσε να πείσει στη στρογγυλή και ατίθαση Θεά ότι αυτός είναι το αφεντικό. Λόγω όμως του νεαρού της ηλικίας ίσως να μη γνώριζε ότι κάποιος πολύ μεγάλος ποδοσφαιρικός δάσκαλος ( ο Όσιμ ) την είχε χαρακτηρίσει πόρνη.
Και στον αγώνα του αυτόν να πειθαρχήσει την ανυπάκουη βαφτιστήρα του Όσιμ έχοντας ως συμπαίκτη τον τοίχο της αυλής που δεν ήταν λείος και ακουμπώντας επάνω έπαιρνε ένα περίεργο φάλτσο που μόνο ποδοσφαιρικά καταρτισμένος θα μπορούσε να την υποδεχτεί και να την «κοντρολάρει»
Αυτό μ έκανε να σηκωθώ από την θέση μου και να πλησιάσω τον ποδοσφαιριστή που είχε πειθαρχήσει στα ικανά ποδαράκια ενός μικρού ποδοσφαιρικού αστεριού μια μπάλα που προήρχετο από μια από τον τοίχο πάσα. Τον πλησίασα γιατί ήμουνα βέβαιος ότι αν τον φώναζα στο τραπέζι θα άκουγα κανένα Γαλλικό που θα είχε μάθει στη σχολή του Αντιδημάρχου Κορινθίων.
Τονρώτησα πως τον λένε και που έμαθα να κάνει κουμάντο με τα πόδια του την μπάλα.
Μπυ είπε ότι τον λένε Ορέστη και είναι παίκτης της Αθλούπολης και έχει προπονητή τον κ. Κώστα Οικονόμου. Τον οποίο και γνώρισα αργότερα και δικαιολόγησα τον σεβασμό του Ορέστη στο πρόσωπο του.
Από τότε παρακολουθώ τον άσσο της αυλής της Στρούγκας και βλέπω μια αλματώδη εξέλιξη. Και τώρα που χτυπά την πόρτα του γυμνασίου την σχολική περίοδο 2020—2021 θα είναι και μια πιο πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική  χρονιά λόγω ηλικίας. Ευτυχώς που θα έχει ποδοσφαιρικό δάσκαλο τον Τάκη τον Ρέμμα που γνωρίζει να διδάσκει την τέχνη του ποδοσφαίρου και να μη παίρνουν τα μυαλά τους αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου