Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχουν δημοσιογραφικές ηλιαχτίδες στην Κορινθία όχι από δημοσιογράφους

Υπάρχει  δημοσιογραφία στην Κορινθία μας απέδειξε ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αλμυρής 



Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που θα ήθελα να το έκανα εγώ για να είμαι υπερήφανος.
Έχω κάνει πολλά πρωτοσέλιδα και θεωρούμε και μάστορας καλός αλλά αυτό του Αγγελιοφόρου μ
έκανε από την μια να καμαρώσω και από την άλλη να ζηλέψω
Καλές γιορτές το σπασμένο ρόδι μας γράφει η Αλεξάνδρα  Το χριστουγινκιτικο δεντρο  με την καρδούλα μας γράφει η συνάδελφος  Ασημίνα
Και από την άλλη ένα άρθρο του Παναγιώτη Σίμου του διευθυντή μάλλον του σχολείου ενώ εγώ θα τον ήθελα Διευθυντή της εφημερίδας για να φωνάξω μ όλη την δύναμη της ψυχής υπάρχει δημοσιογράφος στην Κορινθία. Γιατί το άρθρο με τον τίτλο Χριστούγεννα πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι αυτοί που δηλώνουν ορθόδοξοι και αρκετοί κληρικοί
Όλο είναι αριστούργημα μα η τελευταία παράγραφος " ...η αγάπη λοιπόν το μήνυμα της γέννησης ας γίνει το μεγάλο φωτεινό άστρο όπως εκείνο της Βηθλεέμ που θα φωτίσει τις καρδιές μας θα τις γεμίσει αγάπη και θα γίνει η αφορμή να έρθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας
Αυτό θα πει άνθρωπος ...Αυτό θα πει Χριστούγεννα. Ο Διευθυντής Παναγιώτης Σίμος " μ έστειλε αδιάβαστο και με μια πικρία  γιατί επαναλαμβάνω δεν είναι δημοσιογράφος ο συντάκτης του.
Και οι μέσα σελίδες όλες είναι αξιοπρόσεκτες.Η δεύτερη σελίδα  που τα παιδιά του Γ1 του σχολείου με την καθοδήγηση της Μαρίας Αληφραγκή και της Δέσποινας Προύτζου  δασκάλες μας παρουσιάζουν  Τα έθιμα Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ( Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα--Το στόλισμα του καραβιού --Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά--Το χριστόψωμο) μια σπουδαία  εργασία.
Στην τρίτη σελίδα φωτογραφικό ρεπορτάζ που αφορά τις δραστηριότητες του σχολείο και την αναγγελία του χορού του συλλόγου. Που αν το διάβαζα έγκαιρα θα πήγαινα για να τους γνωρίσω.
Η έχει δυο καλές εργασίες η  τέταρτη σελίδα  Της Μπέκου- Δεληβοργιά  Μαρία Άννα με θέμα Με πίστη στην δύναμη του Σταυρού. Και της Ελευθερίας Θεοδωρακοπούλου με θέμα Γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ζωγραφίζουν. Δυστυχώς δεν έχω άλλα στοιχεία γι αυτές τις κυρίες.
Η πέμπτη σελίδα έχει τον τίτλο Χορεύουμε   Και γράφει η Έλενα Γκουριώτη για Μοντέρνους Χορούς και ο Νίκος Διπλός για τους παραδοσιακούς χορούς.
Στην έκτη σελίδα το ποίημα του Γιώργου Δροσίνη  Νύχτα Χριστουγέννων. Και ένα του Κωστή Παλαμά με τίτλο Οι πατέρες.  Και η Μητρογιάννη Χριστιάννα Πτυχιούχος Διατροφολόγος --Διαιτολόγος Γράφει για την Παιδική Διατροφή
Στην έβδομη σελίδα το κρυπτόλεξο  και άλλα πνευματικά παιχνίδια
Και η εφημερίδα έκπληξη κλείνει με την παρέλαση του σχολείου της Αλμυρής στις 28 Οκτωβρίου. 

 Σχολιάζει  ο Νικηφόρος.
Στην εποχή την δική μου τους λέγαμε επιθεωρητές που τους περιγράφει ο μεγάλος μας Μενέλαος Λουντέμης στο αριστούργημα του Ένα παιδί μετρά  τα άστρα. Οι σημερινοί με άλλο όνομα επιθεωρητές είχαν τον χρόνο να πιάσουν αυτή την εφημερίδα στα χέρια τους;Δεν θα παραξενευτώ αν πάρω αρνητική απάντηση. Γιατί για να καταλάβεις τι έκαναν οι δάσκαλοι και ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Αλμυρής πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει  εφημερίδα.
Ο Νικηφόρος απευθυνόμενος  στους δημιουργούς αυτής της εφημερίδας τους  γνωρίζω εμένα έναν παθιασμένο εφημεριδά  με κάνατε υπερήφανο.                                                                                                                                                                                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου