Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μιχάλη Τσιχριτζή : Έθαψες ακόμα και τα όνειρα των νέων παιδιών και των οικογενειών των

Ενώ οι Ακαδημίες είναι οι ελπίδες  πολλών στο τέλος γίνεται αιτία πολλών προβλημάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακαδημίες ποδοσφαίρου

Θυμάμαι όταν ήρθα στο Λουτράκι ξύπναγα πρωί Σαββάτο ή Κυριακή για να παρακολουθήσω την παιδική ομάδα του Π Α Σ Κόρινθος

 Και επειδή δεν ήθελε να ξοδεύει ο εικονικός κυρ Μιχάλης την παράτησε και οι πατεράδες των παικτών ανέλαβαν τα έξοδα. Και την ονόμασαν Κόρινθος 06

Στην ομάδα αυτή είδα τόσα πολλά ταλέντα που πίστευα ότι θ αλλάξει το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Και όμως από αυτούς τους παίκτες  που είχε κάνει σπουδαία δουλειά  ο προπονητής Γεράσιμος Μαργέτης  κανένας δεν προχώρησε Και είχαν τα προσόντα. να παίξουν σε μεγάλες ομάδες.
 Και η αιτία ήταν μια. Θέλανε οι περισσότεροι πατεράδες την άμεση είσπραξη της ποδοσφαιρικής αξίας των ποδοσφαιριστών -- παιδιών των έστω και αν αυτή ήταν αστεία. Το έγκλημα γιατί περί εγκλήματος πρόκειται το πράττουν δυστυχώς οι πατεράδες που δεν έχουν την υπομονή να αφήσουν το παιδί τους να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά.
Και ας πάρουμε τις ομάδες που ασχολούνται σοβαρά με τις Ακαδημίες που έχει και την σωστή ονομασία υποδομή Και δυστυχώς κανένας δεν μπήκε στον κόπο να αναλύσει   την. λέξη που είναι το θεμέλιο Που επάνω σ αυτό στηρίζεται το οικοδόμημα. Από τις Ακαδημίες της Κορινθίας που γίνεται σοβαρή δουλειά για μένα πρώτη έρχεται  η ομάδα του Ηρακλή Λεχαίου που δεν θα κουράζομαι και πιστεύω ούτε και θα κουράζω  να το γράφω Τον αρχιτέκτονα αυτής της υποδομής Δημήτρη Κριτσελά δεν βρέθηκε η Ακαδημία των Αθηνών να τον βραβεύσει. Και μένω στον Κριτσελά γιατί είναι μόνος Και είναι αυτός που άνοιξε την πόρτα του Χαμόγελου του παιδιού και την ένωσε με την ομάδα του. Και έχει πετύχει το τέλειο Οι Ακαδημία του τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα.
Πολύ μεγάλη δουλειά γίνεται στην Αθλούπολη γιατί εκεί ιδιοκτήτες είναι δυο επιστήμονες --γυμναστές  ( Σταύρος Μπινιάρης --Κώστας Μίσιος )που ξέρουν να λειτουργούν την υποδομή τους.
Ο Α Ο Λουτράκι οικονομικά γονάτισε και δεν μπορεί να συνεχίσει στις εγκαταστάσεις του Σπύρου Καραβούλη. Και πιστεύω ότι οι βελτιώσεις που γίνονται στο Θώδειο Στάδιο θα είναι μια ανάσα ξεκούρασης για τις ομάδες του Λουτρακίου.
Και άφησα τελευταία την Ακαδημία της ομάδας Κόρινθος 06 που από αυτή δημιουργήθηκε όπως ήδη έχω γράψει  η σημερινή Κόρινθος 06 Υπάρχουν και Ακαδημίες και σ άλλα σωματεία  που  γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Και όμως τους αγώνες αυτούς δεν τους παρακολουθούν ούτε καν οι γονείς των παικτών. Και δεν είναι κρίμα τόσες ώρες χαμένες τόσα όνειρα ψεύτικα τόσες οικονομικές θυσίες χαμένες.
Γιατί δεν υπάρχει ένας να τους πει όλους αυτούς που περιμένουν την οικονομική
 λύτρωση από το ποδόσφαιρο ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα εδώ στην Κορινθία.
Είμαι αρμόδιος να έχω γνώμη επάνω στην υποδομή γιατί είμαι αυτός που δημιούργησε την Ακαδημία της Α Ε Κ


Και ενώ οι ομάδες του πρωταθλήματος πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Κορινθίας είναι τριάντα δυο ( 32 ) Στο πρωτάθλημα Κ- 16 έχουμε συμμετοχή δέκα  ( 10 ) ομάδων Από αυτές ο Ολυμπιακός Άσσου έχει δώσει έξι ( 6 ) αγώνες και έχει ισάριθμες ήττες και ενώ δεν έχει πετύχει κανένα τέρμα έχει δεχτεί 18 που είναι προϊόν μηδενισμών Και ο Π Α Σ Κόρινθος που έχει 4 αγώνες δώσει που είναι οι δυο μηδενισμοί και οι δυο ήττες. Από τις 10 ομάδες μόνο οι 7 συμμετέχουν ( Κόρινθος εθνικό πρωτάθλημα) ποσοστό 21,8%
Στο Κ- 14 13 ομάδες έχουμε στα χαρτιά αλλά 12 συμμετέχουν αφού ο Σαρωνικός συνεχώς μηδενίζεται.και παραμένει στην βαθμολογία για να φαινόμαστε πολλές

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σ\\\\[ΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΗ
ΝΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Αυτή είναι η σύνθεσης της τεχνικής επιτροπής που κανέναν δεν έχω δει να παρακολουθεί ΄έναν αγώνα παιδικό. Και θα ήθελα να μας παρουσίαζαν μια εργασία τους που θα είχε σχέση με τα παιδικά πρωταθλήματα.     Και ερχόμαστε  στους ενωσιακούς  προπονητές που και εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.   Θυμάμαι παλαιά επί του αείμνηστου Σπύρου Νικα προπονητής ήταν ο αείμνηστος Τάκης Μπισμπίκης μια τεράστια προσωπικότητα με βοηθούς και αυτοί αξιόλογοι. Ας τους
συγκρίνουμε με τους σημερινούς.
Αν δεν φύγουν οι σημερινοί ανάξιοι από την διοίκηση του ποδοσφαίρου της Κορινθίας θα βλέπουμε τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μας να χάνονται και μαζί μ αυτούς να γκρεμίζονται  και  τα όνειρα μιας ολόκληρης οικογένειας  που πίστεψαν και επένδυσαν ότι ιερό είχαν Το υστέρημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου