Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Νικηφόρος : Δεν ντρέπεστε ακόμα να δικάζετε αθλητικοί Δικαστές ( Παπαναγιώτου -- Κανατσούλη--Φάνη Σιτέ ) του Λουδοβίκου 14

Δικαιοσύνη χωρίς εξουσία είναι ανίσχυρη. Εξουσία χωρίς δικαιοσύνη είναι τυραννία.

Η Πειθαρχική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση της 11.3.20 έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:


Απόφαση πρώτη 
Αφού έλαβε υπόψη της όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε σχετικά με τον Αγώνα Πρωταθλήματος  της 7.3.2020  μεταξύ των Σωματείων ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος του εκπροσώπου του  Σωματείου ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ κ. ΓΕΡΟΥ Δημ. για παράβαση του 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και του επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης.

Σχόλιο Νικηφόρου 

Ποια είναι τα στοιχεία που συγκεντρώσατε για να τιμωρήσετε τον παράγοντα Δημήτρη Γέρου σε έγγραφη επίπληξη γιατί προσπάθησα αφού το άρθρο 11 τίποτα δεν αναφέρει. 


Απόφαση δεύτερη 



Αφού έλαβε υπόψη της όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε σχετικά με τον Αγώνα Πρωταθλήματος  της 7.3.2020  μεταξύ των Σωματείων ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος του εκπροσώπου του  Σωματείου ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ κ. ΘΕΜΕΛΗ Εμ. για παράβαση του 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και του επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης.

 Σχόλιο Νικηφόρου 

Ποια είναι τα στοιχεία που συγκεντρώσατε για να τιμωρήσετε τον παράγοντα Θέμελη Εμμανουήλ.  σε έγγραφη επίπληξη γιατί προσπάθησα αφού το άρθρο 11 τίποτα δεν αναφέρει. 

Απόφαση τρίτη  

Αφού έλαβε υπόψη της  τις παρατηρήσεις του διαιτητή κ. ΜΠΕΚΙΑΡΗ Δ. στο Φ/Α  της 22.2.2020 στον αγώνα ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και την έγγραφη απολογία του Σωματείου ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ, κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος του Σωματείου ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ για παράβαση του άρθρο 14 παρ. 1 α-β, 3,  και άρθρο 15 παρ. 3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο., και επιβάλλεται  χρηματική ποινή εκατό (100) ευρώ που πρέπει να πληρωθεί στο ταμείο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας μέχρι 11.4.20 (άρθρο 23 παρ. 2γ και ε ii του Π.Κ.)

άρθρο 14 παρ. 1 α-β, 3,του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. 
.
 α) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σε αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

β) Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στον εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωματούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης.

άρθρο 15 παρ. 3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο., 


3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων

Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:
Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα
Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική.
Β. Στη διάρκεια του αγώνα
α) Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.
β) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
γ) Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η, κατά τα ως άνω, ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά α. με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000) και β. με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική ημέρα.
19
δ) Εάν από τη ρίψη φωτοβολίδων καμπύλης τροχιάς ή αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τότε ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και επιβάλλονται στην υπαίτια ομάδα, σωρευτικά, οι ακόλουθες ποινές: α. χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.
ε) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.
στ) Εάν από τη ρίψη φωτοβολίδας (ευθείας βολής) ή αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.

ζ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α, β, γ, δ και ε σε επόμενο αγώνα της ομάδας στην ίδια αγωνιστική περίοδο οι προβλεπόμενες ποινές διπλασιάζονται

Μάλλον η παράγραφος αυτή 

β) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

αναφέρεται στην τιμωρία των 100 ευρώ αφού στα ερασιτεχνικά σωματεία οι 10.000 ευρώ γίνονται 100 

Έχουμε όμως πειθαρχικά παραπτώματα  χωρίς τιμωρία


Αυτό το πανηγύρι το πραγματοποίησε ο Π Α Σ Κόρινθος αφού υπάρχει η ταμπέλα  ΜΠΑΡΤΣΑ ΖΩΗ ΜΟΥ Επίσης απόπειρα γιαούρτωμα του Δημάρχου. Καμία τιμωρία αφού ο πρύτανης λόγω Μπριάκου  της Κορινθιακής διαιτησίας Νεοφυτιάδης δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο του αγώνα. Ούτε και ο παρατηρητής τάξεως. Και σύμφωνα με τον κανονισμό  ο παρατηρητής διαγράφεται  από του καταλόγους και ο διαιτητής τιμωρείται. Βέβαια ο διαιτητής λόγω ανικανότητας εγκατέλειψε την διαιτησία  αφού πρώτα υποβιβάστηκε και ο παρατηρητής τάξεως προβιβάστηκε και έγινε μέλος του Δ Σ της ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου