Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο χειρότερος κουφός είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει…



Τρυπώνω …ξετρυπώνω ... και ότι βρω ... το γράφω

Παρακολουθούσα έναν παιδικό αγώνα πρωταθλήματος  που εκεί σπανίζουν οι θεατές Όχι τώρα τελευταία αλλά από την εποχή που ανέλαβε ο Λουδοβίκος 14 την διοίκηση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Γιατί την εποχή του Νίκα αν και με κυνηγούσε είχαμε φτιάξει έναν τελικό  του παιδικού μεταξύ  Κύψελου και Τενεάτη που είχε περισσότερο κόσμο από τον τελικό του κυπέλλου της Κορινθίας.
Πλησίασα τον μοναδικό φίλαθλο που ήταν παππούς και τον ρώτησα τι περιμένει από τον εγγονό του που τον "κουβαλά" στους αγώνες και στις προπονήσεις. 
Και αυτός ο ανώνυμος μου έδωσε μια απάντηση που ομολογώ ότι με εντυπωσίασε Γιατί είχε μέσα προσδοκία και συνάμα φόβο ότι δεν πραγματοποιηθούν τα όνειρα των που για να τα υλοποιήσουν ξοδεύουν από αυτά που δεν τους  περισσεύουν. Και περιμένουν ο εγγονός παίζοντας σε μια επαγγελματική ομάδα  θα τους ανακουφίσει οικονομικά. Αλλά δεν μπορώ να δω πουθενά φως μας δήλωσε . Γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος που θα οδηγήσει το παιδί μαζί με το ταλέντο του ψηλότερα  για να τον δει κάποιος και να του ανοίξει την πρώτη πόρτα εκτός Κορινθίας.  Επειδή σας βλέπω να παρακολουθείτε  τα παιδικά πρωταθλήματα που τα έχουν ξεχάσει ακόμα και οι παππούδες ( εγώ ίσως να αποτελώ εξαίρεση) μπορείτε να μας ονομάστε ένα από τα παιδιά της υποδομής που να φόρεσαν την φανέλα μιας ομάδας πρώτης εθνικής κατηγορίας. Εκτός από Μπακασέτα  της Θύελλας Πετρίου. Τώρα θα μου πείτε γιατί όλοι ζούμε ένα όνειρο που δεν πραγματοποιείται μπορώ να σας απαντήσω. Πόσοι ελπίζουν στα τυχερά παιχνίδια; Αναρίθμητοι . Και όμως κανένας δεν απογοητεύεται. Νομίζω ότι στο νομό μας δεν υπάρχει υποδομή αφού και τα δυο πρωταθλήματα Κ--16 και Κ-14  είναι  ανύπαρκτα. 

Σχόλιο  Νικηφόρου 

Συμφωνώ με τον παππού αφού πολλές τα ίδια έχω γράψει. Σήμερα στο νομό μας δεν υπάρχει το παραμικρό θετικό που να αφορά την υποδομή. Γιατί μπορεί να υπάρχουν ορισμένες ομάδες που έχουν οργανωμένη την υποδομή τους αλλά αυτό είναι χωρίς θετικό αντίκρισμα αφού έχουμε αγώνες με αποτέλεσμα 15-1 και αυτό είναι εγκληματικό Γιατί από την μια έχουμε τα νέα παιδιά που θεωρούν εαυτούς των ότι αποτελούν διάδοχοι του Μέσι. Και από την άλλη νέα παιδιά που αρχίζουν να αντιπαθούν το ποδόσφαιρο γιατί όταν δέχεσαι 15 τέρματα δεν νομίζω ότι όλοι έχουν το κουράγιο να συνεχίσουν όλοι. Και όλα αυτά γίνονται επειδή στην υποδομή συμμετέχουν πολλοί άσχετοι που κατέχουν και πόστα σημαντικά. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος Όλους αυτούς τους άσχετους που κάνουν πολύ μεγάλο κακό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου