Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Νικηφόρος :από το 2001 ουρλιάζω ( χαρακτηρισμός (Λουδοβίκου 14 ) και κανένας μ ακούει με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην διάλυση

Αυτά έγραφα τον Ιανουάριο του 2012 στην εφημερίδα  μου για τα παιδικά πρωταθλήματα

Αυτός που γνωρίζει ανησυχεί ο άσχετος γιατί

                                                   Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες


Δμήτριος Λάρδας
Σοφικό 22/12/201
Προπονητής ποδοσφαίρου
Κατακαλίου 4
Κατακάλι Κορινθίας
Τηλ :6946827708Προς


ΑΧΙΟΝ TV
Αθλητική εκπομπή
Κον   «Νικηφόρο»

2)   Αθλητική εφημερίδα


Κύριε Διευθυντά

Είμαι προπονητής Ποδοσφαίρου 35 χρόνια. Ασχολήθηκε με το παιδικό ποδόσφαιρο εδώ και 25 χρόνια. Προπονητής των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Πειραιά 5χρόνια.Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής 9 χρόνια Α Εθνική Κατηγορία, 230 συμμετοχές (ΠΑΟ -Ηρακλής Θεσσαλονίκης -Αιγάλεω Α.Ο).Σήμερα είμαι προπονητής στην Ακαδημία του Πανσολυνειακου (3ονέτος).
Παρακαλώ να κάνετε μία έρευνα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κορινθίας στο οποίο αγωνίζονται παιδιά γεννηθέντα το 1995 με παιδιά γεννηθέντα τα 1998,1999.
Η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη και το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα των αγώνων που προσβάλουν και τον Θεσμό. Αποτελέσματα: 2-15,0-15,0-11,10-0,1-18,9-0 κλπ.
Γνωστό είναι ότι ο κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) θέλει να γίνονται παιδικά πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ ( Γεννηθέντες 1995-1996)και ΝΕΩΝ (Γεννηθέντες 1997-1998) και όχι όλες μαζί οι ηλικίες όπως κάνει η ΕΠΣ Κορινθίας.
Πιστεύω ότι μπορείτε να βοηθήσετε ώστε τα παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι χωρίς τον φόβο του αντιπάλου με τον οποίο πολλές φορές έχουν διαφορά ηλικίας τέσσερα (4) έτη, με αποτέλεσμα να είναι άνισος ο αγώνας και επικίνδυνο.
Είμαι στην διάθεση σας για συζήτηση στο θέμα παιδικό ποδόσφαιρο.
Φιλικά
Δημήτρης Λάρδας

Σχολιασμός Νικηφόρου.
Μερικώς αγαπητέ μου συμφωνώ με την επιστολή σου διαφωνώ όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος γιατί δεν έχεις ενημερωθεί πλήρως για τα δικά μου πιστεύω ως προς το παιδικό πρωτάθλημα.
Το 2001 που ήρθα στην Κορινθία έδωσα πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό και μάλιστα το ονόμασα τιτιβίσματα.
Μάλιστα σε μια ποδοσφαιρική περίοδο έδειξα στην τηλεόραση 108 αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων που οι 38 ήταν από τα παιδικά τιτιβίσματα. Και όλη αυτή  επανάστασης έγινε με δικά μου έξοδα και όχι του καναλιού που τότε ήμουνα. Και με σταμάτησαν γιατί ενοχλούσα.
Επομένως το παιδικό πρωτάθλημα στο νομό το γνωρίζω πολύ καλά. Και δεν κουράστηκα να το μάθω  γιατί διαλύθηκε και εσείς το βρήκατε τώρα να είναι στη χειρότερη μορφή του.
Το 2001 τότε οι παιδικές ομάδες ήταν πολύ καλύτερες από τις ανδρικές Σπουδαίοι παίκτες πέρασαν αλλά χαθήκανε αφού οι παράγοντες βιάζονται να βγάλουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια. Και για τον λόγο αυτόν προτιμούν του γυρολόγους και αφήνουν το γνήσιο χρυσάφι που έχουν στα χέρια τους Και ασχολούνται με τα μπακίρια που με τον τρόπο τους διώχνουν το χρυσάφι που είναι τα  ταλέντα.
Εδώ τεράστια ευθύνη έχουν και οι γονείς που δεν νοιάζονται για τα παιδιά τους. Να μάθουν ποιοι είναι αυτοί που διοικούνε και ποιος είναι ο άνθρωπος – δάσκαλος που τους μαθαίνει ι τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Και η ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας υπερηφανεύεται γιατί το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας γίνεται στο χορτάρι και αδιαφορούν που τα παιδάκια παίζουν επάνω στα πετρωμένα μπάζα.
Δεν υπάρχει γιατρός στους περισσότερους αγώνες και οι διαιτητές που τους διαιτητεύουν άμα δεν προπληρωθούν δεν τους αρχίζουν. Στην κυριολεξία η σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο το παιδικό στο νομό μας είναι τραγική. Και ο λόγος είναι απλός. Κανένας δεν νοιάζεται εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που μετρούνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης και δεν χρησιμοποιούνται και όλα τα δάχτυλα στο μέτρημα .
Καταντήσαμε να θεωρούμε μια ομάδα ότι δεν είναι σωστή όταν δεν υπάρχουν μέσα στην σύνθεση γυρολόγοι. Της δίνουν άλλη αίγλη.
Και μαζί με τους παράγοντες συμφωνούν και οι προπονητές που πάνε με κάποιους ποδοσφαιριστές πακέτο. Και  είναι γνωστή η ατάκα προπονητή προς τον παράγοντα «  …για να χτυπήσω πρωτάθλημα θέλω έμπειρους ποδοσφαιριστές»
Που εδώ ερμηνεύεται ο έμπειρος = γυρολόγος. Που δεν υπογράφει διετές συμβόλαιο αλλά ετήσιο. Όπως και τα μελτέμια.  Και εις την είσπραξη  των χρημάτων καταφερτζήδες. Αφού τα περισσότερα τα εισπράττουν τους πρώτους μήνες. Και έτσι και έχουν και κανένα γραμμάτιο   να πληρώσουν αλλοίμονο στον πρόεδρο.
Να γιατί φίλε Δημήτρη Λάρδα δεν υπάρχει παιδικό
πρωτάθλημα  και ούτε θα υπάρξει αν όλοι δεν αλλάξουμε νοοτροπία. Μη κοιτάς εκεί στο Σοφικό στο ΠΑΟΠ Λουτράκι  στο Λέχαιο  και φέτος στο Γαλατάκι υπάρχει άνεμος αλλαγής και βλέπετε ποικίλως τι τραβάτε.
Η αλλαγή είναι επικίνδυνη όταν άλλη πηγαίνουν με τον αραμπά και εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις αεροπλάνο. Δικαιολογημένα θα ζαλιστεί ο λάτρης του …αραμπά
Σχολιασμός Νικηφόρου σήμερα
Από τότε που μου έστειλε το γράμμα ο κ. Λάρδας μέχρι σήμερα έχουν περάσει δέκα εννέα ( 19 ) χρόνια δώδεκα ( 12 ) μήνες και είκοσι τρεις ( 23 ) μέρες  και η εικόνα του παιδικού όχι δεν έχει καλυτερέψει αλλά είναι πλέον  τραγική 
Στο πρωτάθλημα των Νέων  Κ--16 έχουν δηλώσει δέκα ( 10 ) σωματεία που το ένα ο Ολυμπιακός Άσσου δεν κατέβηκε και ο Π Α Σ Κόρινθος συνεχίζεις και στο πρωτάθλημα αυτό να γελοιοποιεί το ποδόσφαιρο και την ομάδα  την ιστορική  αφού σε δώδεκα ( 12 )που στους περισσότερους δεν κατέβηκε να αγωνιστεί δέχτηκε  εξήντα   επτά  ( 67 ) τέρματα Δηλαδή κατά μέσο  5,5 τέρματα τον αγώνα. Στο πρωτάθλημα αυτό παρών λένε έξι ( 6 ) ομάδες 
Και στο πρωτάθλημα Κ--14΄χουμε συμμετοχή  δέκα τριών ( 13 ) ομάδων εκτός του Σαρωνικού που δεν έχει κατέβει ούτε σ ένα αγώνα και η συμμετοχή του Παννεμεατικού  και του Ατρόμητου Χικιομοδίου  και οι συμμετοχές αυτών τυπικές. Στην ουσία ούτε δέκα έξι ( 16 ) σωματεία δεν λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Κ--16 και κ--14.  
Επομένως αγαπητέ Δημήτρη Λάρδα  κάθε πέρσι και καλύτερα.Και επειδή περάσαν πολλά χρόνια πρωταθλήματα Κ-16 και  Κ-14 στην Κορινθία παρόντος του Λουδοβίκου 14 δεν υπάρχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου