Οι τρεις ομάδες που...περιμένουν τον Μέσι

Μέχρι το βράδυ της περασμένης Παρασκευή η πιθανότητα της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι
από την Μπαρτσελόνα δεν συγκέντρωνε σχεδόν καμία πιθανότητα, μόνο φήμες και δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από την πρόθεση αγοράς διαμερίσματος στο Μιλάνο από τον πατέρα του Αργεντινού, Χόρχε Μέσι. Αλλά οι ψίθυροι έγιναν κραυγές και πόνος μετά την συντριβή (2-8) από την Μπάγερν, ικανή να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου.
 Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως σήμερα, η ζωή έχει αλλάξει και φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί οι πιθανότητες που δεν υπήρχαν. Εξαιρετικά απίθανες, σχεδόν αδύνατες, αλλά πάντως είναι μια επιλογή. Κάτι που υπάρχει και δεν ήταν εκεί πριν. 
 Ο Μέσι κερδίζει 40 εκατομμύρια καθαρά ετησίως, εάν αποχωρήσει θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα 50 εκατομμύρια.   Υπάρχουν ίσως πέντε  ή έξι σύλλογοι που μπορούν να αντέξουν τους ίδιους μισθούς, αλλά μόνο τρεις, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb θα είχαν την πρόθεση να δοκιμάσουν το εγχείρημα : Παρί ΣΖ, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ.
 Η παρουσία του Νεϊμάρ στην Παρί ΣΖ, θα ήταν ένα εξαιρετικό κίνητρο, όπως επίσης και η παρουσία της γαλλικής ομάδας στον τελικό του Champions League. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο εμπόδιο: στα 30 εκατομμύρια που παίρνει ο Νεϊμάρ, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να προστεθούν 50 εκατομμύρια για τον Μέσι. Είναι αλήθεια ότι τα δέκα σώθηκαν από την αποχώρηση του Κάβανι, αλλά είναι προφανές ότι το οικονομικό fair-play θα παραβιαζόταν.
Στη συνέχεια, υπάρχει η Μάντσεστερ Σίτι, και  φυσικά η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της αποτελεί από μόνη της εξήγηση. Όμως  είναι αλήθεια ότι η Σίτι ακόμη περισσότερο από την Παρί ΣΖ δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό Fair-Play.
Αντίθετα η Ίντερ είναι θεωρητικά αυτή που έχει περισσότερο χώρο στον προϋπολογισμό της, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι ιδιοκτήτες έχουν αυτήν την πρόθεση από τη στιγμή που μπήκαν στο ποδόσφαιρο. Να πάρουν τον Λιονέλ Μέσι στο Μιλάνο.