Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Νικηφόρος :έχουμε απαιτήσεις όταν και εμείς είμαστε σωστοί. Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις όταν εμείς αδιαφορούμε.

Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. 
Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει.

Σ’ αυτόν τον τόπο όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963



Η Ελπίδα κάθε φτωχού οικογενειάρχη είναι να δει το παιδί του να συνεχίζει την ποδοσφαιρική πορεία του Μέσι. Και πηγαίνει το παιδί του σε μια Ακαδημία ποδοσφαίρου χωρίς να εξετάσει  αν η ομάδα πληρεί τους όρους. Προσωπικά καθυστέρησα ένα μήνα να λειτουργήσω την Ακαδημία της Α Ε Κ ΄ γιατί δεν μπορούσα να βρω φροντιστή. Και είμαι βέβαιος ότι κανένας γονιός δεν έχει κάνει έρευνα για να δει ποιος  είναι ο δάσκαλος του ποδοσφαίρου που θα μάθει το παιδί του να κλοτσά το τόπι και ποιος θα είναι ο φροντιστής  που θα βλέπει το παιδί τους να φοράει την ποδοσφαιρική τους στολή. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει αν αυτός που διδάσκει το παιδί του το ποδόσφαιρο έχει τα προσόντα. Γι αυτό όταν γράφω ότι αυτός είναι ικανός παίρνω το ρίσκο.  και δεν αφήνω να υλοποιηθούν τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη " ...ότι στον τόπο μας είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι "    
Γιατί λοιπόν να θέλουμε το παιδί μας να φτάσει ψηλά όταν δεν υπάρχουν οι αξιόλογοι δάσκαλοι --προπονητές. Μοιάζει μ αυτούς που πηγαίνουν σε μια ταβέρνα και ρωτούν αν τα φαγητά είναι καλά και αδιαφορούν  για το κρασί  που αν δεν είναι καλό θα τους βλάψει.                                                      Είμαι στην Κορινθία είκοσι ( 20 ) χρόνια και έχω δει να χάνονται ταλέντα πολύ μεγάλα και μέσα σ αυτά ήταν και ο εγγονός του φλόκου  ο Γιώργος Σκούρτης που αν τον είχα στην Α Ε Κ όπως και τα αναρίθμητα ταλέντα. Όταν βλέπω τον πατέρα των αδελφών Αράπογλου του έχω πει ότι λαχταρώ να του αρχίσω τις κλοτσιές αφού ούτε ένα παιδί του δεν φόρεσε την φανέλα μεγάλης ομάδας.
Να ενωθούν οι γονείς και να ζητούν από τα σωματεία κατάλληλους για να μάθουν τα παιδιά τους ποδόσφαιρο. Το απόψε αυτοσχεδιάζουμε μια τεράστια Θεατρική επιτυχία του Πιραντέλο ποτέ να μη υπάρξει στο ποδόσφαιρο της Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου