Ο Γιώργος Κοκολάκης είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και σκάουτερ που ανακάλυψε τον Κώστα Τσιμίκα. Μάλιστα ο Γρηγόρης Γεωργάτος που ήταν υπεύθυνος στις Ακαδημίες έφερε αντίρρηση λόγω της ηλικίας του. Αυτά αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κώστας Μυλωνάς, ο δημοσιογράφος που κάλυψε επί 35 χρόνια το ρεπορτάζ Ολυμπιακού.

Στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Πέρασαν δύο ημέρες από την μετεγγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ και νιώθω την ανάγκη να πω κάποιες αλήθειες για το παιδί που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.
Ο Κώστας φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού λόγω του Γιώργου Κοκολάκη και μόνο αυτού !
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιώργος Κοκολάκης είναι ένας από τους κορυφαίους σκάουτερ, αλλά χαμηλών τόνων. Δεν είναι τυχαίο που ο Ότο Ρεχάγκελ τον εμπιστεύονταν με κλειστά μάτια.
Για την ιστορία λοιπόν και μόνο: Ο Κοκολάκης το 2014, όταν ο Τσιμίκας ήταν 18 ετών και ανήκε στον Πανσερραϊκό τον είδε ενθουσιάστηκε και τον πρότεινε ανεπιφύλακτα στον Ολυμπιακό. Ο Γεωργάτος που ήταν υπεύθυνος στις Ακαδημίες έφερε αντίρρηση λόγω της ηλικίας του, αφού θα έπαιζε για ένα μόνο χρόνο στην Κ19 . Χρειάστηκε μεγάλη πίεση ο Γεωργάτος για να κάνει τη χάρη στον Κοκολάκη και να δεχθεί τον Τσιμίκα.
Η συνέχεια και τα καλά λόγια είναι γνωστά σε όλους. Προσωπικά περιμένω κάποια στιγμή να μιλήσει ο Τσιμίκας και να πει τις λεπτομέρειες της πρώτης επαφής και της μετεγγραφής του στον Ολυμπιακό και το ποιος ήταν ο άνθρωπος που του άνοιξε τον δρόμο για τη Λεωφόρο της Δόξας.
Τιμή και Δόξα στον Γιώργο Κοκολάκη. Εξαιρετικά αδικημένο από τους κολαούζους του Ρέντη και όχι μόνο.
Υ.Γ. Αυτά τα καταγράφω ως δημοσιογράφος που κάλυψα το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης για 35 ολόκληρα χρόνια. Ρεπορτάζ από το ποδοσφαιρικό τμήμα έως το κολυμβητικό και όχι μόνο».