Η Κορινθία είναι ένας κοντινός και εύκολος λόγω των συνθηκών με τον κορονοιό προορισμό τονίζει ο Πρόεδρος των επιχειρήσεων εστίασης Κορινθίας, Χρήστος Ντούσικος. Καλεί τους αρμόδιους να αφήσουν στην άκρη τις φανφάρες περί διαφήμισης και να σκύψουν πάνω στους εστιάτορες που έχουν δει τους τζίρους τους και 40% κάτω σε σχέση με άλλες χρονιές.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος

Τα εστιατόρια οι ταβέρνες τα ψαράδικα που υπάρχουν στην Κορινθία βλέπουν τον πελάτη στα μάτια ή προσπαθούν να ρεφάρουν το 40% την πτώση του τζίρου με την αύξηση των τιμών
Και θα ήθελα να μου τιμολογήσετε τους τέσσερις αυτούς λογαριασμούς 

Πρώτος λογαριασμός 
Κουτσουμούρες  ένα κιλό και πεντακόσια γραμμάρια ( 1.500 )
Δυο πλοκάμια χταπόδι 
Σαλάτα χωριάτικη 
Έξι μπουκάλια μπύρα 
Μια μερίδα καλαμάρια τηγανιτά. 
Κολοκύθια --μελιτζάνες 
Στο ψαράδικο ο πελάτης το κιλό την κουτσουμούρα την αγοράζει 10-12 ευρώ Πιστεύω ότι ο ταβερνιάρης σε καλύτερη τιμή. Αυτό αφορά και τα άλλα θαλασσινά. 

Λογαριασμός δεύτερος 
δυο μικρά μπουκαλάκια ούζο. ( καραφάκια )
Δυο ψαρόσουπες που τα ψάρια είχαν μάθει μπάνιο και είχαν αποδράσει από τα πιάτα. 
Μια μερίδα ψητή σαρδέλα και τηγανιτός  γαύρος 
μια σαλάτα και ένα πλοκάμι  χταποδιού. 

Λογαριασμός τρίτος 
Ένα μικρό μπουκάλι ούζο ( καραφάκι )
ένα πλοκάμι χταποδιού 
μια ντομάτα  σκέτη χωρίς λάδι αλλά με ελιές 

Λογαριασμός  τέταρτος
Δυο κιλά αρνί
ένα κοκορέτσι και ένα σπληνάντερο 
Δέκα μπουκάλια μπύρα  
Μία σαλάτα χωριάτικη 
Πατάτες. 

   Κύριε Πρόεδρε 
Να πάρετε τιμές από μαγαζιά που έχουν χαμηλές και από αυτά που θεωρούνται τα πολύ ακριβά. 
Νομίζω βασικό ρόλο που η Κορινθία ενώ έχει πελατεία το λεκανοπέδιο της Αττικής ( 5.000.000 πελάτες ) το καλοκαίρι δεν έχει πληρότητα και το χειμώνα κλείνουν τα Ξενοδοχεία. 
Κάποτε έγραψα ότι πρέπει στο Καλαμάκι εκεί που, υπάρχουν σαπισμένες βάρκες να γίνει μια Μαρίνα για τα κότερα που θα περιμένουν να περάσουν τον Ισθμό  και δέχτηκα την επίθεση των κατοίκων του Καλαμάκι  που ήθελαν να ζουν στην ηρεμία των.
 Και ας πάρουμε τον αθλητικό τουρισμό κ. πρόεδρε που θα μπορούσαμε να έχουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας που να ερχόντουσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού του Παναθηναϊκού και της Α Ε Κ  θα γέμιζαν οι Ταβέρνες Και όμως το ποδόσφαιρο του νομού μας είναι σε νηπιακή κατάσταση γιατί αυτοί που το διοικούν το χρησιμοποιούν για προσωπικό τους συμφέρον Βέβαια αυτό το έχω γράψει πολλές φορές και κανένας δεν συγκινείται Αλλά τώρα που ο ευλογημένος αυτός νομός βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες Αλλά περνάνε από τον Όσιο Πατάπιο  κάθε χρόνο 40.000 πιστοί έρχονται για προσκύνημα  ( Θρησκευτικός τουρισμός ). Η αγορά του Λουτρακίου πόσους από αυτούς κρατάει  Αλλά και η εορτή της Παναγίας της Γιάτρισσας εκτός από τα πρόχειρα μαγαζιά --πάγκους που κερδίζουν και που οι περισσότεροι καμία σχέση δεν έχουν με τον νομό μας. Ενώ οι ξένοι επαγγελματίες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν μόνο από Κορίνθιους  Και αυτό το έχω γράψει .
Αλήθεια πόσοι Κορίνθιοι  γνωρίζουν τον Σχοίνο ή τα Μπίσια.                                                                         
Αυτοί που διοικούν το Δήμο Λουτρακίου Πέραχώρας Αγίων Θεοδώρων τι έχουν κάνει για την βελτίωση των επιχειρηματιών; Απολύτως τίποτα.                                                                 Κύριε Πρόεδρε 
Καλώ όλους εσάς που ασχολείστε με την εστίαση Τους Ξενοδόχους Τους Δημάρχους τον φορέα του ποδοσφαίρου και σας υπόσχομαι ότι θα σας κόψω το δικαίωμα της διαμαρτυρίας που είναι δικαιολογία για να σκεπάσετε την  δική  σας ανικανότητα.                                                      .